Fruktsyror (Alfahydroxysyror, AHA) är naturligt förekommande, ofarliga syror som finns i frukter och grönsaker. Många hudsjukdomar beror delvis på ett skadat hornlager, dvs hudens yttersta del, vilket också gäller sol- och åldersskador. De två kända amerikanska doktorerna Van Scott och Yu upptäckte tidigt på 70-talet att fruktsyror har en gynnsam effekt på många av de hudsjukdomar och åldersprocesser där hornhuden är involverad. Fruktsyrorna har en avfjällande effekt och orsakar en ökad celldelning. Resultatet är en friskare och bättre hud.

Företaget NeoStrata har forskat fram mycket av vår kunskap om fruktsyror. De har över 120 patent inom AHA-teknologin. De har också patenterad rättigheterna till att använda fruktsyror i hudvårdsprodukter och har licensierat denna rätt till många kända företag.

NeoStrata har även forskat runt polyhydroxysyror och patenterad rätten att använda dessa i hudvårdsprodukter. Den nya generationen av AHA heter PHA. Gluconolactone, en PHA, är en naturligt förekommande sockersyra i huden. Polyhydroxysyrorna (PHA) har flera hydroxygrupper och binder mera vatten än alfahydrosyrorna (AHA). De är därför inte lika irriterande och uttorkande för huden som dessa. Man kan således med polyhydroxysyror behålla många av alfahydroxysyrornas positiva effekter utan deras biverkningar. Man kan även behandla hudåkommor och känslig hud som man inte kan behandla med alfahydroxysyror. Polyhydroxysyror licensieras inte ut till andra. De finns endast i produkterna från NeoStrata.

Lactobionic acid är det senaste inom hudvårdsteknologin som lanserats av NeoStrata. Denna är en icke-irriterande komplex PHA, en effektiv antioxidant med fuktighetsgivande egenskaper som drar till sig och binder funkt. Den bildar en unik hinna, som gör huden jämn och mjuk. Produkter som innehåller lactobionic acid reducerar fina linjer och rynkor, och gör huden fylligare.

 

Grundarna till företaget NeoStrata, de kända Professorerna Dr Eugene van Scott och Dr Ruey Yu, verksamma inom dermatologi i USA, som forskat fram NeoStrata produkterna: Läs mer på www.neostrata.nu

NeoStrata produkter